Willen ze ons levend frituren?

Publicatie:
04 aug 2021

Auteur:
R. A. Marchal 

Rubriek:
Gezondheid

Dossier:
Straling

Onderwerp:
Gevaren (5G)

Wetenschappers unaniem: 5G is gevaarlijk, maar geen woord erover in het publieke domein

Afb - Shhh...

Vooral geen kwaad woord over 5G, dan wordt je meteen een wappie genoemd. Deze techniek echter, zou niet alleen onder het vergrootglas geplaatst moeten worden binnen het publieke, politieke, juridische en journalistieke domein. 

Bovendien zou 5G het centrale punt van aandacht moeten zijn - en die van de huidige politieke agenda overal ter wereld. Puur kijkend naar de risico's die nu al bekend zijn. Dit onderwerp zou bovenaan geplaatst moeten worden als nummer 1 onderwerp boven alle andere onderwerpen over economische zaken, gezondheidszorg of wat dan ook. Het verdient de absolute topprioriteit bij elke staat of belangenbehartiger. Wat we in werkelijkheid zien, is vreemd genoeg precies het tegenovergestelde.

Nèrgens worden de vergaande gevolgen van deze technologie geadresseerd of besproken. Nee, haar risico's worden nergens genoemd. Ook al was er al na een klein beetje wetenschappelijk onderzoek voldoende bewijs dat 5G extreem gevaarlijk is.



5G straling is 100 x sterker dan de al schadelijke 4G

Het zendt korte golf straling uit die zonder twijfel kanker en onvruchtbaarheid veroorzaakt. Andere bijeffecten zijn algemene ontsteking en geheugenverlies of niet helder kunnen denken. Dit waren al de gevaren van 4G oftewel de vierde generatie draadloze technologie. Maar de vijfde generatie is van een heel nieuw kaliber. En de infrastructuur wordt nu aangelegd over de hele wereld, op elke straathoek. Totdat het 5G-netwerk 98% fijnmazige dekking heeft over de hele wereld.

De naam is misleidend, want deze nieuwe technologie heeft niet zo veel meer te maken met het verzenden van videootjes of afbeeldingen. Het wordt super krachtig. En hier is ook honderden keren sterkere straling voor nodig. Waar 4G al bewezen heeft een risico op kanker en onvruchtbaarheid te veroorzaken, zal 5G hier zéker toe leiden tot op een ronduit rampzalig niveau. Dat is serieus hoe hoog wetenschappers de ernst van de zaak inschalen. Het een Trojaans Paard noemen is niet eens voldoende, volgens de wetenschappers zelf.



Afb - Het fijnmazige, 100 x sterkere 5G-netwerk 

5G-appeal

Afb - Het electromagnetische spectrum, allemaal 'straling'

Uniek aan deze situatie is ook dat er nog nooit eerder in de geschiedenis, zo'n grote concensus bestond in de wetenschappelijke wereld. Iedereen die dit onderzocht heeft is het er eigenlijk wel over eens. En toch wordt de infrastructuur nu overal gebouwd, letterlijk op iedere straathoek (echt belachelijk). Als mensen praten over 5G denken ze aan hun smartphone en misschien de zelfrijdende auto of wellicht de slimme koelkast.

Maar die dingen raken slechts de oppervlakte van wat het allemaal kan, maar dat zullen we pas merken als het volledig geactiveerd wordt. Het zal letterlijk naar je hoofd stijgen. Dit is niet gespeculeerd, maar gebaseerd op wetenschappelijke experimenten. Er is zelfs een petitie getekend, door de grootste groep wetenschappers ooit in de wereldgeschiedenis. Geen geintje dus. En als we hun moeten geloven worden we straks allemaal zachtjes gefrituurd.


Het wereldwijde Appeal

Op 9 januari 2020 hadden inmiddels 190.175 mensen en organisaties uit 205 landen ondertekend 

Klachten?

Afb - Meldpunt Straling

Heb jij nou klachten, of wil je schade melden van straling aan bijvoorbeeld biodiversiteit en ecosystemen?

In samenwerking met Stichting EHS hebben enkele vrijwilligers zich bereid gevonden uw klachten onafhankelijk te verzamelen. Indien er zich een significant aantal meldingen aandoet zal de informatie overhandigd worden aan de betreffende gemeente.